Zang & Percussie
Wilde Gans

Percussielessen

Tijdens diverse studiereizen naar West-Afrika en de opleiding West-Afrikaanse percussie aan het Conservatorium van Amsterdam heb ik me gespecialiseerd in diverse drums, ritmes en culturen uit Mali, Senegal en Ghana.

Mijn kennis en ervaring deel ik graag met anderen. In mijn lessen vind ik een prettige en open sfeer heel belangrijk. Waar nodig differentieer ik binnen de ritmes, zodat ieder zich in zijn/ haar eigen tempo kan ontwikkelen.

Links: Impressie van de lessen met het ritme "Gota" op Ewe-drums.

Beginners en halfgevorderden

Wekelijks op dinsdagavond van 20:00 tot 21:15 uur.

In deze groepslessen word je vertrouwd gemaakt met diverse basistechnieken op djembé en doundoun om zo de drums melodisch te leren bespelen. Er worden swingende ritmes gespeeld uit o.a. Mali en Senegal. Hierbij krijg je inzicht in hoe diverse ritmes zijn opgebouwd, hoe ze samen communiceren en hoe ze een geheel vormen.

Gratis proefles beginners
Je kunt je aanmelden voor een gratis proefles. Tijdens deze les wordt gekeken of je aan de groep kunt en wilt deelnemen.
Betaling gaat per 10 gevolgde lessen. De kosten zijn €90,- per persoon, inclusief gebruik van drums en stokken.

Locatie: Oefenruimte in La Cappella, Oude Velperweg 36A, Arnhem.

Gevorderden

Voor gevorderde spelers is er een keer per maand een lange les op zondag van 10.30 tot 13.30 uur. Voor de exacte data, zie de agenda.

In deze lessen worden Malinese djembé- en gongon-(doundoun)ritmes gespeeld, met veel aandacht voor timing en nuances binnen verschillende speelstijlen. Daarnaast worden ook Ghanese ritmes gespeeld. Het beheersen van de basistechnieken op djembé en een goed ontwikkeld ritmegevoel zijn een voorwaarde om in deze groep mee te kunnen doen.

Proefles gevorderden
Het is mogelijk een proefles te komen volgen om te kijken of je in deze groep past. Kosten van een proefles in deze groep zijn 20 euro.
Betaling gaat per 5 gevolgde lessen van 3 uur. De kosten zijn €140,- per persoon, inclusief gebruik van drums en stokken. Koffie en thee zijn eveneens inbegrepen.

Locatie: Oefenruimte in La Cappella, Oude Velperweg 36A, Arnhem.

Meer info over verschillende soorten drums (pdf).

Voor het laatste nieuws over de lessen check de AGENDA .