Nieuwsbrief augustus

Beste muziekliefhebber,

Het is hoog tijd voor een update over mijn bedrijf Wilde Gans Zang en Percussie.

Samen zingen is belangrijk. En tegelijkertijd een spannend thema deze dagen…
Tijdens drie weken werken bij Stichting Buitenkunst deze zomer, heb ik ervaren dat het kan! Ik heb diverse workshops gegeven, waarbij we steeds op 1,5 meter afstand in een (halve) kring zongen, al dan niet in een zigzagformatie en in werktenten die aan verschillende kanten open waren, zodat er goede ventilatie was.
Mensen werden er blij van. Het sterkt mij in het idee dat het belangrijk is om zangactiviteiten te blijven aanbieden, juist ook in deze tijd. Uiteraard is het aan iedereen zelf om een keuze te maken om hier wel of niet aan mee te doen. De korenbonden houden de eerder gestelde maatregelen vooralsnog aan. Het komt erop neer dat samen zingen weer mag en kan, mits 1,5 meter afstand bewaard wordt en er goed geventileerd wordt.
Voor meer informatie hierover, zie https://koornetwerk.nl/

Graag stel ik jullie op de hoogte van enkele ontwikkelingen in mijn onderneming.

In september maak ik een doorstart met kamerkoor Sfinx, dat door de corona-maatregelen enkele maanden is komen stil te liggen. Er is nog plek voor enkele zangers om aan te haken bij het project met Motetten uit de Lage Landen en Duitsland.
Op zaterdag 5 september is er een open repetitie van 10 – 12.30 u. Zangers die interesse hebben om te kijken of het matcht, zijn van harte welkom om aan deze repetitie mee te doen. In de middag is het mogelijk om auditie te doen. Voor een indruk van het repertoire, scroll even omlaag in deze nieuwspagina. Dan vind je een afspeellijst met enkele stukken. Heb je interesse, stuur me even een mailtje, dan mail ik je wat je kunt voorbereiden. Kosten voor de open repetitie zijn 10,-
Repetities vinden doorgaans plaats op dinsdagavond in de aula van Basisschool de Zyp in Arnhem. De ramen en deuren kunnen daar open, waardoor er goede ventilatie is. Ook kan er op 1,5 meter afstand van elkaar gerepeteerd worden met een groep tot ca 20 mensen. Ook in de pauzes zullen we kijken naar een vorm waarin we voldoende afstand kunnen houden.
Ik stem dit met de deelnemers ter plekke af. Belangrijk is dat iedereen zich prettig en veilig voelt.
Meer informatie over het project vind je op mijn website www.wildegans.nl onder Zang – Kamerkoor Sfinx.
NB. Over een concert ligt nog niks definitief vast. De tijd zal vertellen wat er al dan niet mogelijk is.

Nieuwe wegen
Verder heb ik na ruim 10 jaar werken bij gemengd koor Divertimento besloten daar te stoppen. Ik heb er goede en mooie tijden beleefd en het was en is tijd voor nieuwe ontwikkelingen en stappen.

Ik richt me nu enerzijds op het werken met Kamerkoren Sfinx (Arnhem) en Sequentus (Nijmegen), waarin ervaren zangers terecht kunnen. Anderzijds wil ik ook maatwerk gaan aanbieden voor kleinere groepen en individuele zangers, beginnend of wat meer ervaren, dat maakt niet uit. Ik begeleid graag mensen die stappen willen zetten in het zich uiten met hun stem. Heb je vragen over je stemgebruik, je bereik of hoe het zit met toonladders, noten lezen of wat ook?
Graag coach ik mensen in het krijgen van meer zelfvertrouwen om te zingen. Hierbij bied ik makkelijk te begrijpen tools, zowel vocaal technisch als muziektheoretisch, die direct toepasbaar zijn. Hierdoor wordt zingen makkelijker en leuker. Ik stem me af op de mensen met wie ik werk en sluit aan daar waar het nodig is.
Ik ben van mening dat iedereen kan zingen. Ken je mede-zangers met wie je graag wat stappen wilt zetten en/of een ensemble wilt vormen, schroom dan niet me een berichtje te sturen, dan kijken we samen wat er mogelijk is. Of wil je zelf wat zingen en zoek je daar begeleiding bij, ik begeleid je graag op de piano en kan je tips geven op basis van wat ik hoor.
Repertoire kun je zelf aandragen of we kunnen samen kijken wat passend is. Wereldmuziek, lichte muziek, cabaret, klassiek door de eeuwen heen, er is veel mogelijk…

Oproep repetitielocatie
Verder ben ik van plan om ook weer losse zangdagen aan te bieden (zie ook Wilde Gans Zangdagen op mijn site onder Zang)
Thema en niveau zullen per keer verschillen. In eerste instantie zal het laagdrempelig zijn, zodat iedereen die zin heeft om samen te zingen en verbinden mee kan doen. Ik ben nog op zoek naar een geschikte en betaalbare locatie hiervoor, die goed geventileerd kan worden. Soms zal het in Basisschool de Zyp kunnen, maar soms ook niet.
Mocht je iets weten, dan hoor ik het graag!
Te denken valt aan een buitenruimte met een overkapping, een aula van een school, een kerk waar deuren en/of ramen open kunnen of..?

Tot slot: Mijn percussielessen gaan een andere vorm krijgen. De komende tijd zal ik losse workshops aanbieden, waar geïnteresseerden zich voor kunnen aanmelden.
Soms zal ik hierbij ook met gastdocenten werken. De eerstvolgende workshop is op 27 september met drummer/ percussionist Clara de Mik. Hierover meer in de volgende nieuwsbrief.

Hartelijke groet,

Hilde