Nieuw project Wilde Gans Kamerkoor

“Een muzikale dag”

In dit programma wordt het verloop van een dag muzikaal uitgebeeld, beginnend en eindigend bij de nacht. Het zal een bonte mengeling worden van prachtige motetten uit de barok, heerlijke romantiek, ontroerende folklore en spannende hedendaagse koormuziek met stukken van o.a. Schütz, Monteverdi, Brahms, Vaughan Williams, Debussy, Poulenc en Whitacre. Het barok-gedeelte zal muzikaal ondersteund worden door een basso continuo, gevormd door Pauline Schenck en Inja Botden.

Voor dit project ben ik nog op zoek naar zangers die een ruime ervaring hebben met het zingen van klassieke koormuziek en vocale en muzikale aanwijzingen makkelijk oppakken. Daarnaast zoek ik zangers die toonvast zijn. Een geschoolde stem is een pre.

Bezetting: Kamerkoor (20 à 24 zangers) en basso continuo

Programma:

Droommuziek
Gjendines Badnlat – arr Gunnar Eriksson
Trois chansons de Charles d’Orléans – Debussy
1 Dieu qu’il a fait bon regarder
2 Que j´ai oui le tabourin
3 Hyver

Wakker worden
Morgengebet – Mendelssohn
Wach auf, mein Herzens Schöne – Brahms
Ochtendwandeling:
The spring time of the year – Vaughan Williams

Naar de kerk
Kyrie – Poulenc
Domine ne in furore tuo – Monteverdi
Herr, wenn ich nur dich hatte – Schütz (uit Musikalische Exequien)
Psalm 130 Aus der Tiefe ruf ich Herr zu dir – Schütz

Aan tafel
Tischgesänge – Schütz (uit Cantiones sacrae)
Oculi omnium in te sperant
Pater noster
Gratias agimus tibi

Avondje uit
Drei schöne Ding sind – Schein
Ihr Brüder, liebe Brüder mein – Schein
She’s like the swallow – arr. Chapman
The sally gardens – arr. Ben Parry

Avond, nacht en slapen
Avondgeluiden – Aerts
Nachtwache 2 – Brahms
Sleep my child – Whitacre

Link naar afspeellijst voor een indruk van de meeste stukken: https://open.spotify.com/user/wildegans/playlist/5mXzL2Qgz4KGjMRtRRMApU

Data project:
Repetities: Zaterdagen van 10.30 – 14.30 u in de Piekschool in Wageningen
3 feb, 3 mrt, 31 mrt, 12 mei, 2 juni, 8 sept, 29 sept, 6 okt, 27 okt,
2 nov generale
10 nov klankrepetitie op locatie (middag) en concert (avond)
11 nov concert (middag)

Audities:
Er is nog plek bij de alten, tenoren en bassen. Wil je nog meezingen? Stuur dan even een mailtje naar info@wildegans.nl om een afspraak te maken voor een auditie. Tijdens de auditie zullen naast wat oefeningen, twee stukjes repertoire aan bod komen. Vermeld bij je aanmelding graag zo specifiek mogelijk je stemsoort en iets over je zangervaring. Je krijgt daarna de benodigde informatie voor de auditie toegestuurd per mail.

Voorbereiding muziek:
Ik vraag van alle deelnemers om vooraf zelfstandig de noten in te studeren. Hoe iedereen dit wenst te doen is aan iedereen zelf. Ik zorg i.p. niet voor midi-bestanden. Mocht hier behoefte aan zijn, dan kan dit tussen zangers onderling wel uitgezocht en uitgewisseld worden. Voor vragen hierover kun je terecht bij Maarten: maarten@ontrafelingen.nl
Per repetitie zal vooraf aangegeven worden aan welke stukken gewerkt zal worden, zodat ieder zich gericht kan voorbereiden.

Kosten:
Kosten voor het totale project zijn 200,- incl. koffie en thee op de repetitiedagen. Hiervoor zul je tzt een factuur ontvangen. De kosten voor de moderne bladmuziek incl. een bijdrage voor de rechten van het uitvoeren en het additioneel kopiëren hiervan (lidmaatschap plusservice bij zing.nl) zullen ca 35,- bedragen. Deze kosten zullen apart in rekening worden gebracht. Voor vragen hierover kun je terecht bij Maarten.

Organisatie:
In de organisatie word ik bijgestaan door Joke Hofman, Maarten Hermse en Nikki Smaniotto.