Projectkoor A325

Projectkoor A325 is een koor dat ik in 2011 heb opgericht. Het koor is genoemd naar de verbindings-snelweg tussen Arnhem en Nijmegen, met halverwege Elst, waar gerepeteerd wordt. Met dit Projectkoor hoop ik zangers en zangeressen uit deze regio te bereiken en uit te nodigen om hun muzikale horizonnen te verbreden en hun zangkwaliteiten te verdiepen.

Met A325 heb ik drie projecten van een half jaar gedaan;
‘In the mood’, a cappella jazz-arrangementen, ‘Fire, fire!’ een mengeling van klassiek en folklore door de eeuwen heen en ‘MMMM’: Madrigalen van Morley, Motetten van Monteverdi en Schein, Maria-liederen en spirituals van Moses Hogan. 
Voor het projectkoor organiseer ik nu zang-dagen. Zangers die zin hebben in een uitdagende dag samenzingen kunnen zich daarvoor aanmelden. Meer informatie hierover en over komende projecten vind je in de Agenda. Bij voldoende belangstelling wordt een nieuw project gestart van een aantal maanden.

Het repertoire bij A325 kan variëren van klassiek tot jazz, folk en wereldmuziek. Vanuit welke stijl of periode de muziek ook komt, voorop staat dat het een bepaalde zeggingskracht en energie moet hebben. Het projectkoor streeft naar kwaliteit en van de zangers wordt gevraagd zelfstandig de noten in te studeren, zodat tijdens de repetities vooral veel aan de muzikaliteit, timing en intentie gewerkt kan worden.

A325 heeft in 2015 en ‘16 een uitstapje gemaakt naar de Talentenhuiskamer in Zwolle onder het motto: “A325 goes A50”, mede georganiseerd door Susan Visser. In de organisatie van de zangdagen en een volgend project word ik, net als bij het Wilde Gans Kamerkoor, bijgestaan door Maarten Hermse.

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van Projectkoor A325 stuur mij dan een e-mail, dan plaats ik je op mijn mailinglijst.