Kamerkoor Sfinx

Het Wilde Gans Kamerkoor gaat vanaf nu verder onder de naam Kamerkoor Sfinx. Het is tijd voor een nieuwe en zelfstandige naam.
De symboliek van dit mythische wezen, bestaande uit een leeuw en een vrouw of man (Egypte) of een adelaar en een vrouw (Griekenland), spreekt mij aan. De wijsheid en het mysterie, maar ook vrouwelijkheid en mannelijkheid en de krachten van leeuw en adelaar zijn kwaliteiten die ik hoop in dit koor samen te brengen en hoorbaar en voelbaar te maken.

In februari start een nieuw project met als thema
Motetten uit de lage landen en Duitsland.
Geestelijke werken uit renaissance, barok en romantiek van componisten als Lassus, Sweelinck, Bach, Schütz, Brahms en Rheinberger zullen de revue passeren om oren en kelen te strelen.
Repetities starten op dinsdag 11 februari 2020 en zijn daarna wekelijks op dinsdagavond van 19.45 u – 22.15 u in de periode februari, maart, april (m.u.v. 25-2). Daarnaast zijn er twee repetitiedagen van 10 – 15 u: 15 februari en 28 maart. Het concert is op zondagmiddag 19 april.
Er wordt ook een klein deel van het programma gezongen op de Volkorenavond op zaterdag 4 april in de koepelkerk. Repetities en concert vinden plaats in Arnhem.

Huidig project: In februari start Sfinx met 14 zeer ervaren zangers met Duitse en Nederlands motetten. Per project streven we naar een bezetting van 16 à 20 zangers.

Zeer ervaren zangers gezocht voor project najaar 2020. De data voor een project in het najaar zijn inmiddels bekend:
Dinsdagavonden 19.45 – 22.15 u
8, 15, 22, 29 september
6, 13, 27 oktober
3, 10, 17 november
Zaterdagen: 10 – 15. u
10 oktober
14 november
Concert:
zondagmiddag 22 november 
Meer info over repertoire, kosten en audities volgt. Heb je interesse, noteer de data dan vast in je agenda. Als je je (ovb) al wilt aanmelden, dan kan dat door een mailtje te sturen naar info@wildegans.nl

Geschiedenis en opzet
In 2016 heb ik dit kamerkoor opgericht, onder de naam Wilde Gans Kamerkoor. Uitgangspunt hierbij was een plek te bieden aan zeer ervaren (koor)zangers om samen aan een uitdagend repertoire te werken en tot een warme en sprankelende koorklank te komen. Zangers die meedoen zijn vaak vergevorderde amateurs en soms professionals; mensen met een conservatorium-achtergrond, meestal geen hoofdvak zang, maar wel met veel zangervaring. Per project kunnen geïnteresseerde zangers zich aanmelden voor auditie. Naast stemvastheid speelt ook zangtechniek een rol bij de aannameprocedure. De grootte en samenstelling van het koor kan per project variëren.

Het eerste project had als thema “Onsterfelijke Muziek” met als spil Immortal Bach van Nystedt. In het tweede project “Een Muzikale Dag”, werden diverse rituelen van een dag op muzikale wijze vormgegeven. “Stemning” was het derde project, waarin diverse sfeervolle Scandinavische en Schotse stukken op het programma stonden. In de organisatie van Kamerkoor Sfinx word ik, net als bij Projectkoor A325, bijgestaan door Projectassistent Maarten Hermse. Momenteel zijn er nog twee vrijwilligers af en toe betrokken bij de organisatie.

We zoeken nog een vrijwilliger voor werving en PR en een vrijwilliger voor praktische ondersteundende taken. Wil je meer weten over taken en mogelijkheden, neem dan gerust contact op.