WGK wordt Sfinx

Het Wilde Gans Kamerkoor gaat vanaf nu verder onder de naam Kamerkoor Sfinx. Het is tijd voor een nieuwe en zelfstandige naam.
De symboliek van dit mythische wezen, bestaande uit een leeuw en een vrouw of man (Egypte) of een adelaar en een vrouw (Griekenland), spreekt mij aan. De wijsheid en het mysterie, maar ook vrouwelijkheid en mannelijkheid en de krachten van leeuw en adelaar zijn kwaliteiten die ik hoop in dit koor samen te brengen en hoorbaar en voelbaar te maken.

In februari start een nieuw project met als thema
Motetten uit de lage landen en Duitsland.
Geestelijke werken uit renaissance, barok en romantiek van componisten als Des Prez, Sweelinck, Bach, Schütz, Brahms en Rheinberger zullen de revue passeren om oren en kelen te strelen.
Repetities starten op dinsdag 11 februari 2020 en zijn daarna wekelijks op dinsdagavond van 19.45 u – 22.15 u in de periode februari, maart, april (m.u.v. 25-2). Daarnaast zijn er twee repetitiedagen van 10 – 15 u: 15 februari en 28 maart. Het concert is op zondagmiddag 19 april.
Mogelijk wordt ook een klein deel van het programma gezongen op de Volkorenavond op zaterdag 4 april in de koepelkerk. Repetities en concert vinden plaats in Arnhem.

Zangers gezocht!
We zoeken nog ervaren amateurzangers en (semi-)professionals voor dit nieuwe project. Het streven is een kamerkoor van 16 à 20 zangers te formeren. Er worden audities gehouden op 14 december en op 18 januari. Kosten voor het hele project zijn 195,- of 180,- voor minder draagkrachtigen. Je kunt je aanmelden via info@wildegans.nl. Vermeld hierbij graag ook je stemsoort.

Geschiedenis en opzet
In 2016 heb ik dit kamerkoor opgericht, onder de naam Wilde Gans Kamerkoor. Uitgangspunt hierbij was en is een plek te bieden waar (semi-)professionals en gevorderde amateurzangers samen kunnen zingen. Per project kunnen geïnteresseerde zangers zich aanmelden voor auditie. De grootte en samenstelling van het koor kan per project variëren.
Het eerste project had als thema “Onsterfelijke Muziek” met als spil Immortal Bach van Nystedt. In het tweede project “Een Muzikale Dag”, werden diverse rituelen van een dag op muzikale wijze vormgegeven. “Stemning” was het derde project, waarin diverse sfeervolle Scandinavische en Schotse stukken op het programma stonden. In de organisatie van Kamerkoor Sfinx word ik, net als bij Projectkoor A325, bijgestaan door Projectassistent Maarten Hermse. Momenteel zijn er nog twee vrijwilligers betrokken bij de organisatie. We zoeken nog een vrijwilliger voor werving en PR en een vrijwilliger voor praktische ondersteundende taken. Wil je hier meer over weten, neem dan gerust contact op.