Concert Ton sur ton 14 april

Welkom op zondag 14 april om 16 uur in Groesbeek.

Dit concert staat in het teken van afscheid en troost. Componisten uit de Lage Landen zijn sterk vertegenwoordigd. Ton de Leeuw en Jurriaan Andriessen komen voorbij, evenals Johannes Verhulst, Josquin des Prez (Joske van der Weijden) en de Vlaamse componist Hans Aerts. Daarnaast zingen we ook liederen van o.a. Johannes Brahms, Ralph Vaughan Williams en Gustav Holst.

Het programma start melodramatisch met liederen over verloren liefde, de jeugd en het leven zelf. Gevoelens van wanhoop, verdriet, woede en weemoed wisselen elkaar af. In ‘Come away, death’ van Vaughan Williams klinkt de gekwelde geliefde die zich een eenzame dood wenst. Ook in vier korte gedichten van Heinrich Heine, op muziek gezet door Andriessen, komt de gepijnigde geliefde aan het woord. In ‘De hut op de heide’ van Verhulst, een heuze smartlap uit de 19de eeuw, loopt het slecht af met de moeder en het kind… Dan klinkt er troost in “Rest” van Vaughan Williams. Vervolgens wordt er troost en heil gezocht in hoger sferen met o.a. de ‘Missa Brevis’ van De Leeuw. Dan klinken troostende en verzachtende ‘Avondliederen’ van Aerts en Brahms. We sluiten af met de liefde die alle tegenslagen overwint in een prachtige, folkloristische ballade van Holst.

Reserveren en meer info: https://www.kamerkoortonsurton.nl/?p=1182