Workshops gastdocenten

Workshop drums/percussie met Clara de Mik – zondag 27 september

Onder leiding van Clara de Mik (Slagerij van Kampen) leer je als groep in hecht en energiek samenspel hoe je lekker met elkaar kunt grooven op trommels. Je hoeft niet gevorderd te zijn, maar speelervaring is wel een vereiste. Het zal er intensief aan toe gaan, vergelijkbaar met een uurtje sportschool. Tegelijkertijd is spelplezier natuurlijk het allerbelangrijkste! Oordoppen en gemakkelijke schoenen zijn aan te raden.

Tijdens de workshop komen verschillende ritmes aan bod en die spelen we staand achter diverse Afrikaanse trommels en drums van het drumstel. Het leuke van drummen is dat je de hele wereld voorbij kan laten komen. Bij Slagerij van Kampen doen we dat ook, daar laten we ons inspireren door o.a. West-Afrikaanse ritmiek, Berberse blues, maar ook bijvoorbeeld jazz. Wat ook helemaal te gek is: met elkaar precies hetzelfde ritme spelen, waarbij je ervaart hoe heerlijk het is om samen te smelten tot één geheel.

Tijd: 10 – 13.00 u
Locatie: Aula Basisschool De Zyp – Arnhem.
Kosten: 42,50,- incl. koffie/ thee. Drums en stokken zijn aanwezig.
Max. 10 deelnemers.
I.v.m. corona houden we 1,5 meter afstand van elkaar en zetten we ramen open voor de ventilatie.
Aanmelden: info@wildegans.nl
Meer informatie: www.clarademik.com / www.slagerijvankampen.nl

De komende tijd ga ik vaker samenwerken met gastdocenten, zoals afgelopen maart met Ghanese masterdrummer Abraham Kwabena Mensah. Dit wissel ik af met workshops die ik zelf leidt.