Workshopdagen 6-7-8 maart Abraham Kwabena Mensah

Op 6-7-8 maart 2020 is er een percussieweekend met Ghanese masterdrummer Abraham Kwabena Mensah  in sociaal cultureel centrum De Wieken in Elst (Gld.)

Je kunt je aanmelden voor één, twee of drie dagen.

Programma: Vrijdagavond: 20 – 22.00 u Drumcirkel
Er kan gespeeld, geïmproviseerd, gezongen en gedanst worden. Voor iedereen die een goeie sfeer wil ervaren en mee-maken en op een laagdrempelige manier wil kennismaken met deze bijzondere masterdrummer uit Ghana. Heb je een eigen drum, neem die dan graag mee. Er zijn ook diverse drums aanwezig. NB. We starten deze avond met een korte presentatie met o.a. de ritmes die zaterdag en zondag aan bod komen, mmv. percussionisten Achim Heine, Marijn Korff de Gidts, Joep Everts en ondergetekende.

Zaterdag: 10 – 17.00 u
Workshop Ghanese drums en djembé voor beginners en half gevorderden. Een deel van de workshop zal gewerkt worden met traditionele Ghanese drums. Een ander deel van de workshop wordt gespeeld op djembés. Naast gespeeld zal er ook wat gezongen worden.

Zondag 10 – 17.00 u
Workshop Ghanese drums en djembé voor gevorderden en half-gevorderden. Op deze dag geldt een zelfde variatie in Ghanese drums en djembé, maar het tempo ligt hoger dan op de zaterdag. Hiervoor wordt meer ervaring gevraagd. Naast gespeeld zal er ook wat gezongen worden. Om half 5 is er een presentatie van het geleerde. Ook zullen leerlingen van Paul Nas (balafoon) en Hilde (percussie) hier kort iets presenteren.

Abraham Kwabena Mensah is geboren in Accra en groeide op in het Art Centre, waar hij omgeven werd door allerlei musici en dansers, van wie hij veel leerde. Hij komt uit de Ewe-muziekfamilie “Mensah”. Zijn  vader was drummer en zijn moeder zangeres. Hij speelde onder andere samen met de beroemde Mustapha Tettey Addy. In het Art Centre speelde hij in dans-theatergroep “Sankofa”. Na het overlijden van zijn ouders, toen hij 14 jaar was, verhuisde Abraham naar Cape Coast. Daar was hij masterdrummer bij African footprint International. Hij speelde op diverse plekken in Europa. Momenteel woont hij in Denemarken. Naast een meester in traditionele Ghanese ritmes en drums, is hij ook een begenadigd djembéspeler en een zeer goede en inspirerende docent.

Toegankelijkheid:
Sociaal cultureel centrum De Wieken is rolstoeltoegankelijk. Er is parkeergelegenheid in de directe omgeving en een bushalte nabij.

Kosten:
Los: avond: 15,-  dag: 70,-
Combi-korting: avond + dag: 80,-
2 dagen: 125,- of hele weekend: 130,-
(Prijzen zijn inclusief het gebruik van drums en exclusief drankjes en lunch.)

Aanmelden kan via www.jochemverdonk.nl/percussiedagen. Heb je vragen over je nivo of wil je wel graag meedoen, maar zijn kosten een issue? Neem dan even contact op met Hilde via info@wildegans.nl