Sequentus

In Nijmegen zijn de kamerkoren Elnoséqué en het Tussenkoor gefuseerd tot een nieuw kamerkoor. Het samenvoegen van de oude namen vormt de naam Sequentus. Sinds september 2019 ben ik de nieuwe dirigent van dit koor. Deze groep relatief jonge zangers is leergierig en ambitieus. Op zoek naar nieuwe wegen zingen zij zowel in eigen land als in het buitenland.

Momenteel werken we aan een Frans-Nederlands programma met a capella werken van moderne en hedendaagse componisten, zoals Poulenc, Debussy, Strategier en Schroyens. Het concert staat gepland op vrijdag 15 mei in Nijmegen. Van 29-31 mei staat een concertreis naar Zuid-Frankrijk op het programma, waarbij we een concert zullen geven in een plaatselijke dorpskerk.

Op 13 december 2019 gaven we ons eerste concert samen in de Petruskerk in Nijmegen. De titel van het programma was “Farewell, England”. In het kader van de Brexit namen we muzikaal afscheid van Engeland, maar hoopten we stiekem toch dat de Britten alsnog bij het grote geheel wilden blijven horen… Op het programma stonden stukken van o.a. William Byrd, Henry Purcell, Ralph Vaughan Williams, John Tavener, Knut Nystedt, Renske Vrolijk en Lucas Wiegerink.

Hilde Gams / wilde gans – zang en percussie, koordirigent