Sequentus

In Nijmegen zijn de kamerkoren ElnosĂ©quĂ© en het Tussenkoor gefuseerd tot een nieuw kamerkoor. Het samenvoegen van de oude namen vormt de naam Sequentus (“Seque en Tus”). Sinds september 2019 ben ik de nieuwe dirigent van dit koor. Deze groep relatief jonge zangers is leergierig en ambitieus. Op zoek naar nieuwe wegen zingen zij zowel in eigen land als in het buitenland.

Sequentus heeft nog plek voor zangers in alle stemgroepen, met name bij sopranen, alten en tenoren. Om de jonge uitstraling en klank van het koor te waarborgen hanteert Sequentus een leeftijdsgrens voor nieuwe zangers van 50 jaar.

Op 13 december 2019 gaven we ons eerste concert samen in de Petruskerk in Nijmegen. De titel van het programma was “Farewell, England”. In het kader van de Brexit namen we muzikaal afscheid van Engeland, maar hoopten we stiekem toch dat de Britten alsnog bij het grote geheel wilden blijven horen… Op het programma stonden stukken van o.a. William Byrd, Henry Purcell, Ralph Vaughan Williams, John Tavener, Knut Nystedt, Renske Vrolijk en Lucas Wiegerink.

Na een stop ivm corona en een periode online repeteren wordt er nu weer live gerepeteerd aan het programma “Naar buiten”, waarin we de natuur die ons roept bezingen. Op het programma staan onder andere stukken van Elgar, Brahms, Mendelssohn, Hindemith en Poulenc en ook wat Engelse folkliederen.

Op 25 en 27 november staan er enkele huiskamerconcertjes gepland.

Zie ook: www.sequentus.nl