Hilde Gams

Hilde Gams is afgestudeerd als koordirigent bij Klaas Stok en Geert-Jan van Beijeren aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Daarnaast heeft ze Schoolmuziek en West-Afrikaanse percussie gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en koordirectie bij onder andere Rob Vermeulen, Caroline Westgeest, Maria van Nieukerken en Tone Bianca Sparre Dahl. Sinds 2002 werkt Hilde als koordirigent bij diverse koren, van beginnende amateurkoren tot gevorderde kamerkoren en als workshopleider voor zang en percussie bij Stichting Buitenkunst en anderen. Zij heeft een voorliefde voor koormuziek uit de renaissance en vroeg-barok en hedendaagse koormuziek.

Binnen de West-Afrikaanse percussie verdiepte zij zich in drums en ritmes uit Mali, Senegal en Ghana en studeerde onder meer bij Aly N’Diaye Rose, Victor Oskam en Drissa Koné. Zij volgde het bijvak Zang bij Elena Vink en onderhoudt haar zangtechniek nog steeds met lessen bij deze zangdocente.

In Arnhem dirigeert zij gemengd koor Divertimento en geeft zij percussielessen. Daarnaast is zij organisator en artistiek leider van het Wilde Gans Kamerkoor en Projectkoor A325. In de zomermaanden geeft zij workshops voor volwassenen bij Buitenkunst Drenthe.

In haar lessen en workshops verbindt zij ritme, samenklank en zangtechniek om tot samen musiceren te komen vanuit innerlijke beleving en met doorstroming van energie. Zij creëert graag een open en prettige sfeer in haar workshops en daagt mensen uit om het beste uit zichzelf te halen.